Bruger: Ikke logget ind - Login
Selma/Newbridge
Printer venlig udgave
 
 
 
Se vrag i nærheden
Beskrivelse
 
Kilde. Sportsdykker klubben Alexander Newsky.
Afstand fra land : ca. 200 m.
Vragets alder: Newbridge 1894. Selma 1901.
Reference. Skibsvrag ved vest kysten af Gert Nordmann.
I samme område som Alexander Newsky ligger der 4 andre vrag, dette er vraget af S/S Arctik, den svenske damper Hermod og vragene af Selma og Newbridge der ligger side om side.
Det inderste vrag er Newbridge der strandede den 3. november 1894. Newbridge af Leith var på 1698 bruttotons og var på rejse fra Leith til Pillau med 2000 tons kul, skibet strandede kl 1.30 og årsagen angives uformodet strømsætning og tåge. Det yderste vrag er Selma der standede den 1. april 1901 kl. 2.50 . Skibet det var fra Helsingborg og på 1244 bruttotons var på rejse fra Middelsbro til Karlshamm med kunstgødning i sække, strandede også pga. strøm og tåge og lagde sig på siden af Newbridge.
Det kan være svært at finde rundt på vragende da skibssiderene er væltet og der ligger store stykker dæk på bunden, samt en skibsskrue af jern midt i det inderste vrag, men denne skrue er en reserve skrue, der har været fastspændt på agterkanten af broen der var pladseret midtskibs. Der ligger pullerter, dele af spil, plader og kæder i et virvar. Igennem det inderste vrag kan man følge skrueakslen der går i en akseltunnel fra maskinen til agter hvor skruen mangler. Begge laster i vraget er tomme, men i det yderste vrag er lasten fyldt med sække med et stenhård indhold, nemlig gødning, i dette vrag er der ved maskinen en hel del blyrør og andre metaller.
 
 
Billeddatabase - Tilføj et billede
Billede nr:
Ingen billeder på denne position
Kommentarer
Tilføj kommentar


   
Copyright 1998 - 2023 Vragguiden - For forslag, ris og ros, skriv til webmaster@vragguiden.dk Hits: 38769943- Aktive brugere:36