Bruger: Ikke logget ind - Login
Brunla S/S
Printer venlig udgave
 
 
 
Se vrag i nærheden
Beskrivelse
 
Norsk Dampskib Brunla, forlist den 16/4-1896 efter sammenstød med Dampskib Gøta af Gøteborg, ca 4 mil fra Lodbjerg ud for Lyngby, kort efter sammenstødet Torsdag morgen, kom nogle kystfisker til i deres både, De fandt Brunla forladt af besætningen og med agterskibet under vand, Gøta havde taget den 12 mands store besætning ombord.
Fiskerne hejste, efterat de af Brunlas kaptain, havde fået tilladelse til at gøre med det synkefærdige skib, hvad de ville, sejl på dette, og en båd gik i land for at tilkalde Vestkysten fra Thyborøn kanal, meningen var jo, at man ville søge at bugserer skibet med dets verdifulde ladning til kysten.
Nu kom imidlertid Brunlas kaptain og Maskinmester tilbage, og straks efter at sidstnævente havde været nede i skibet, og de to mand havde forladt det igen, sank det.
Da fiskerne i deres omtale af sagen har villet give det udseende af at,
Skibets undergang i rum sø kunne være undgået, da det i ca. 5 timer havde holdt sig flydende i næsten uforandret stilling .

Rettet af Freddy Breitenstein
 
 
Billeddatabase - Tilføj et billede
Billede nr:
Ingen billeder på denne position
Kommentarer
Tilføj kommentar


   
Copyright 1998 - 2023 Vragguiden - For forslag, ris og ros, skriv til webmaster@vragguiden.dk Hits: 38277099- Aktive brugere:49